Reeds snel in mijn schoolcarrière ging mijn voorkeur sterk uit naar thema’s zoals seksualiteit, relaties en hoe mensen met elkaar omgaan. Ik startte daarom met de praktische opleiding toegepaste psychologie. Tijdens deze opleiding lag de nadruk op het voeren van gesprekken. Deze technieken heb ik verder kunnen ontwikkelen in een boeiende stage bij Tele-Onthaal. Naast administratieve taken werkte ik mee als vrijwilliger aan de telefoon, chat en mail. Een unieke leerervaring.
Vervolgens startte ik de opleiding seksuologie. Aan de KULeuven kreeg ik een sterke onderbouwing in thema’s zoals de medische en lichamelijke seksualiteit, maar ook psychologie en gespreksvoering met betrekking tot sekualiteit en relaties. Tijdens deze opleiding schreef ik mijn thesis over hoe mannen die seks hebben met mannen jaloezie ervaren in verschillende relatievormen.
In mijn vrije tijd zette ik me graag als vrijwilliger in. Zo gaf ik seksuele en relationele vormingen aan jongeren bij Joetz VZW. Bij Sensoa zette ik me in voor seksuele gezondheid specifiek gericht naar mannen die seks hebben met mannen.
Na mijn opleiding kreeg ik de kans om als coördinator bij de Holebifoon aan de slag te gaan. Een uitdagende en boeiende job waar ik vrijwilligers opleidde en mee ondersteunde om aan hulpverlening te doen. Daarnaast participeerde ik aan een Brussels en Europees project rond intrafamiliaal geweld bij vrouwen die zich identificeerden als niet-heteroseksueel.
Enkele jaren geleden startte ik als praktiserend seksuoloog in het multidisciplinair team ‘Senses’ in Lier. Later besloot ik om de therapeutische gesprekken uit te breiden in Merksem en startte ik ‘Samengetuigen‘ op ter verwerking van seksueel misbruik.