Wat doet een seksuoloog

Het klinkt ietwat exotisch en het doet velen denken aan ‘Fifty Shades of Grey’ of de ‘kamasutra’. Toch heeft het er nauwelijks van weg. . .

1440x2160px | free download | HD wallpaper: funny, music, Notes, Positions,  Sex, Sketches | Wallpaper FlareEen seksuoloog heeft een uitgebreide universitaire opleiding genoten. Hij/zij is zodoende op de hoogte van vele biologische en medische aangelegenheden met betrekking tot seksualiteit. Zo ga ik samen met jou en eventueel je partner op zoek naar de goede dingen, maar ook naar de ervaren struikelblokken in seksualiteitsbeleving of de relatie. Na het identificeren van de moeilijkheden stellen we concrete stappen op om deze hindernissen te overwinnen. 

 

Je kan een seksuoloog dus best vergelijken met een psycholoog, maar specifiek voor seksualiteit en hoe iemand die beleeft. Het is belangrijk te weten dat net zoals een psycholoog, seksuologen zich ook houden aan het beroepsgeheim. Ikzelf ben aangesloten bij de Vereniging voor Seksuologen (VVS) en verbind mij ertoe de deontologische code te respecteren.